RFR Solutions AB i Landskrona rekryterar ny VD

2021-04-15

Benny Björkander har rekryterats till rollen som ny verkställande direktör för RFR Solutions AB i Landskrona. Benny kommer att efterträda nuvarande VD Mats Orup som går i pension den 1 augusti efter 12 år som VD för bolaget. Mats Orup kommer att finnas kvar under en övergångsperiod som styrelseledamot i RFR Solutions AB.

Benny har tidigare bl.a. arbetat inom ABB koncernen, Rotech Paint Automation samt PartnerTech/Scanfil. Han kommer närmast från rollen som VD för Krohne Inor. Benny har en gedigen internationell bakgrund från tillverkande industri och har arbetat i många år med skräddarsydda lösningar och projekt för kunder i alla storlekar. I sina roller har Benny lett både stora och små organisationer på ett framgångsrikt sätt med dokumenterade framgångar inom affärsutveckling, förändringsledning, digitalisering och kvalitetsfokuserat utvecklingsarbete.

– Vi är väldigt nöjda med att kunna rekrytera Benny till rollen som VD för RFR Solutions. Med Benny kommer vi få en erfaren och engagerad ledare som drivs av att utveckla affären och hitta nya branscher där RFR Solutions höga tekniska kompetens inom rostfria lösningar och system kan appliceras säger styrelseordförande Börje Andersson.

- Jag motiveras av att ta RFR Solutions, ett företag med spetskompetens, mot nya affärsmöjligheter. Marknaden efterfrågar partners genom hela processen från konstruktion till komplett leverans. Kravställningen är hög och det kan RFR Solutions leverera mot samtidigt som man arbetar med hållbar utveckling. Jag vill driva oss framåt på både befintliga och nya marknader, säger Benny Björkander.